Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Ιάκωβος: πολύ κοινωνικός, οι φιλίες του τον βοηθούν συχνά στη δουλειά του. Του αρέσει το ωραίο περιβάλλον κι η καλή ζωή. Όταν αντιπαθεί κάποιον, μπορεί να γίνει κακός.

Στην κατηγορία: Τι σημαίνει το όνομα

Δες ακόμα:

ΠΑΝΔΩΡΑ

Πανδώρα: η πρώτη γυναίκα που έφερε ο Ζευς στη ζωή για να τιμωρήσει το ανθρώπινο γένος. Όταν ο Προμηθέας έκλεψε απ’ τον ουρανό τη φωτιά, ο Ζευς πρόσταξε τον Ήφαιστο να πλάσει από πηλό μια γυναίκα που να είναι τόσο ωραία ώστε να φέρει δυστυχία στους ανθρώπους. Γυναίκα γοητευτική και με έντονη προσωπικότητα, επιβάλλεται στους […]

ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Ευγένιος, Ευγενία: σημαίνει από «καλή γενιά». Συντηρητικός και μετρημένος ο Ευγένιος είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του, ευσυνείδητος και λάτρης της παράδοσης. Του αρέσουν οι κοσμικότητες. Πιο ανήσυχη ψυχή, η Ευγενία είναι κι αυτή συμβατική στις φιλοδοξίες της.

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ

Βελισσάριος: βυζαντινός στρατηγός, της εποχής του Ιουστινιανού, έσωσε την Κωνσταντινούπολη απ’ τους Ούννους. Γενναίος και αφοσιωμένος στις ιδέες του και στους ανθρώπους που αγαπά, αποδεικνύεται συχνά πιο ντροπαλός απ’ όσο μοιάζει.

ΝΑΝΑ

Νανά: θεά των Χαλδαίων. Οι Αρμένιοι τη θεωρούσαν θεά της μητρότητας και προστάτιδα της οικογένειας. Γλυκιά, ήρεμη και καλόβολη, επηρεάζεται πολύ απ’ αυτούς που θαυμάζει. Αρκετά ευκολόπιστη, γελιέται εύκολα στις κρίσεις της για τους ανθρώπους.

ΠΑΡΙΣ

Πάρις: εξαιτίας του άρχισε ο Τρωικός πόλεμος. Γιος του Πρίαμου και της Εκάβης. Λατρεύει την ομορφιά και την τέχνη. Θέλει να περιβάλλεται μόνο από ωραία πράγματα και δίνει μεγάλη σημασία στην καλοπέραση. Καμιά γυναίκα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του. Συχνά έχει τη φήμη ότι είναι μισογύνης.

ΑΔΕΛΑΪΔΑ

Αδελαΐδα: στα γερμανικά σημαίνει «ευγενικό», «υψηλό». Μεγάλη φυσική ενέργεια και έχει καλές επιδόσεις στο σεξ και τον αθλητισμό! Ρομαντική και πρακτική μαζί, διψάει για ανθρώπινες επαφές και για ζωή. Επιθυμεί πάντα το καλύτερο. Της αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Καταπιέζεται συχνά απ’ το αίσθημα του καθήκοντος.

ΣΕΡΓΙΟΣ

Σέργιος, Σεργία: άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Συνεπείς, οργανωτικοί και θετικοί χαρακτήρες, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Δεν τους αρέσει να ξεφεύγουν απ’ το πρόγραμμά τους και κινδυνεύουν να γίνουν πολύ σχολαστικοί.

ΧΡΙΣΤΟΘΕΑ

Χριστοθέα: είναι χρισμένη να κοιτάει μπροστά, συνήθως είναι ανυπόμονη.

ΞΕΝΗ

Ξένη: αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γλυκιά κι υποταγμένη στα νεανικά της χρόνια, αργότερα επαναστατεί και προσπαθεί να κάνει αυτό που της αρέσει. Εξελίσσεται συνήθως σε πολύ δυναμική γυναίκα.

ΔΑΝΙΗΛ

Δανιήλ, Δανιέλλα: λογικός και ψύχραιμος, μαθαίνει γρήγορα, αναγνωρίζει τα λάθη του και δέχεται τη γνώμη των άλλων. Κοινωνικός χαρακτήρας επιφανειακά, στην πραγματικότητα αρκετά κλειστός.