Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Ααρών: αδελφός του Μωυσή. Όνομα σπάνιo στην Ελλάδα. Δείχνει άνθρωπο ανυπόμονο, πεισματάρη και ιδεαλιστή. Ο Ααρών είναι συνήθως μπροστά απ’ την εποχή του και μοιάζει να αγαπάει τις περιπέτειες. Στην πραγματικότητα, έχει προηγουμένως μελετήσει τα ρίσκα…

Στην κατηγορία: Τι σημαίνει το όνομα

Δες ακόμα:

ΔΗΜΟΣ

Δήμος: αθηναίος του 3ου αιώνα που φημιζόταν για την ομορφιά του. Γίνεται λόγος γι’ αυτόν στον Γοργία του Πλάτωνα. Καλόκαρδος, γλυκομίλητος, πολύ αγαπητός στα παιδιά. Αισθησιακός στον έρωτα, του αρέσει η καλοπέραση. Λατρεύει τη μουσική.

ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ

Αγαθονίκη: (αγαθή + νίκη), η νικήτρια ένδοξης νίκης.

ΚΟΡΑΛΙΑ

Κοραλία: καμιά δυσκολία δεν σταματάει την Κοραλία. Αποφεύγει τις συναισθηματικές δεσμεύσεις που θα την εμποδίσουν να αφιερωθεί στις χίλιες ασχολίες της και παραμένει δραστήρια μέχρι τα γεράματα. Έχει πολύ καλή μνήμη και πάθος με την ιστορία.

ΕΥΑΝΘΙΑ

Ευανθία: κοινωνική και περίεργη, δεν χάνει ευκαιρία για κουτσομπολιό. Αποφεύγει την κούραση κα την ταλαιπωρία.

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ

Αριστόβουλος: (άριστος + βουλή), ο άριστος σύμβουλος.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Ανδρέας: σημαίνει «θαρραλέος, άφοβος». Του αρέσει η οικογενειακή….

ΑΡΜΑΝΔΟΣ

Αρμάνδος: γερμανικής προέλευσης σημαίνει «άνθρωπος του πολέμου». Έξυπνος, αρκετά υπολογιστής, με ατσαλένια θέληση και ελάχιστο συναισθηματισμό.

ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ

Ευρυβιάδης: (ευρύς + βία), ο πολύ αυταρχικός.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Σπυρίδων, Σπυριδούλα: ο άγιος Σπυρίδων, έζησε τον 4ο αιώνα και καταγόταν από την Κύπρο. Βλέπουν πολύ ρομαντικά τη ζωή και όταν απογοητευτούν κλείνονται στον εαυτό τους ή κοιτάζουν να βρουν μια ήσυχη δουλειά, που να τους εξασφαλίζει κάποια ανεξαρτησία.

ΜΑΛΒΙΝΑ

Μαλβίνα: πολύ φιλάρεσκη και πονηρή, θέλει να γοητεύει τους άλλους όχι μόνο με την εμφάνισή της, αλλά και με τις γνώσεις της. Έχει έντονο κριτικό πνεύμα, που φτάνει μέχρι τον σαρκασμό. Δραστήρια και ικανή στη δουλειά της, ελπίζοντας ότι ο κόπος της θα της χαρίσει κάποια δόξα.